24 Ιανουαρίου 2013

Ο γκρι και ο άσπρος ποντικούλης - Θεώνη Δέδε

 Όταν τους χώρισαν είπαν ότι κάποτε θα ξανασυναντηθούν. Ο ένας αδελφός θα βρει τον άλλο.


Όταν ο ένας έφυγε, ο άλλος παρέμεινε στο χωριό. Ο άσπρος ποντικούλης του υποσχέθηκε ότι θα τον βρει οπωσδήποτε. Το ραντεβού ήταν μετά από 6 φεγγάρια σε ένα ψηλό ρολόι που βρίσκεται σε μια μεγααααααααααάλη πλατεία.

Όταν ο γκρι ποντικούλης πήγε στην μεγάλη πόλη τα έχασε. Του είχαν πει ότι όλα θα ήταν εύκολα. Θα υπήρχε χαρά, αγάπη, αλληλεγγύη. Δεν βρήκε τίποτα.

Όταν ο άσπρος ποντικούλης έμεινε μόνος, σκεφτόταν τις στιγμές που πέρασαν μαζί με τον μικρό του αδελφό τρέχοντας ξέγνοιαστοι στα λιβάδια. Αποφάσισε να φτιάξει ένα ποδήλατο. Θα του έβαζε φτερά και θα τον συναντούσε στο ρολόι.

Όταν ο γκρι ποντικούλης έκλαιγε τα βράδια σκεφτόταν τις πονηρίες που έκαναν, τα κομματάκια του τυριού που έκλεβαν και τις βόλτες με τα ποδήλατα. Τότε χαμογελούσε. Τα πρωινά στην πόλη πουλούσε μαλλί της γριάς στα μικρά παιδιά. Του άρεσε πολύ.

Όταν ο άσπρος ποντικούλης μπήκε στο κοτέτσι, ήταν βράδυ. Οι κότες άρχισαν να κακαρίζουν «Ε σιγά μην κάνετε έτσι, λίγα φτερά θέλω μόνο για το ποδήλατο μου», είπε. Ο άσπρος ποντικούλης μάζεψε τα πούπουλα και έφυγε γεμάτος τσιμπιές.

Όταν ο γκρι ποντικούλης μέτρησε τα φεγγάρια που είχαν περάσει αγχώθηκε. Αύριο το βράδυ έπρεπε να το σκάσει και να βρεθεί με τον άσπρο ποντικούλη. Δεν είχε σκεφτεί ακόμα τον τρόπο. Η ιδέα του ήρθε όταν ένα παιδάκι έκοψε λίγο μαλλί της γριάς και το φύσηξε στον αέρα.

Όταν ο άσπρος ποντικούλης κόλλησε τα φτερά στο ποδήλατό του ήταν έτοιμος να ξεκινήσει. Ανέβασε το ποδήλατο στην ταράτσα του σπιτιού του και οι γείτονες τρώγοντας ποπ κόρν περίμεναν με αγωνία την πτώση του. Έβαλε τα πόδια του στα πετάλια και τα φτερά άρχισαν να κουνιούνται. Ναι πετούσε!!

Όταν ο γκρι ποντικούλης άνοιξε το παράθυρό του για να βγει στο περβάζι, δεν περίμενε ότι η καρδούλα του θα χτυπούσε τόσο δυνατά. «Μπορώ- Μπορώ» είπε και ανέβηκε στο μαγικό χαλί που είχε φτιάξει. Ήταν ένα χαλί από ζάχαρη. Από μαλλί της γριάς. «Χαλί πέτα» είπε αποφασισμένος και το χαλί υπάκουσε.

Όταν ο άσπρος ποντικούλης είδε από ψηλά το χωριό του αισθάνθηκε τυχερός που ζούσε εκεί. Τόσα αρώματα, τόσα καλούδια, τόσα …. Ουπς δεν είδε μπροστά του το γεράκι που ήταν έτοιμο να τον κατασπαράξει. Ευτυχώς οι γείτονες, που ακόμα δεν είχαν φάει όλα τα ποπ κορν, φώναξαν όλοι μαζί και έτσι ουσιαστικά την τελευταία στιγμή ο άσπρος ποντικούλης απέφυγε το γεράκι.

Όταν ο γκρι ποντικούλης κοίταζε την πόλη από ψηλά στεναχωρήθηκε που δεν ήταν μαζί ο αδελφός του. Έβγαλε την φωτογραφική μηχανή και άρχισε να φωτογραφίζει με μανία. Δεν ήθελε να χάσει τίποτα.

Όταν ο άσπρος ποντικούλης είδε από μακριά το ρολόι άρχισε να χοροπηδάει. Παραλίγο να πέσει από το ποδήλατο.

Όταν ο γκρι ποντικούλης άκουσε τον ήχο του ρολογιού, έβαλε την φωτογραφική μηχανή στην τσέπη του, έβγαλε μια χτένα και χτένισε το ατίθασο τσουλούφι του.

Όταν τα δύο ποντικάκια συναντήθηκαν ο ουρανός φωτίστηκε και γέμισε με ζωηρά πυροτεχνήματα που τους έκλειναν το μάτι. Ήταν πρωτοχρονιά του 2013.


Δεν υπάρχουν σχόλια: